Direct boeken

Activiteiten in Hulst

Zeeland en Hulst zijn zeker een bezoekje waard voor degene die fan zijn van de echt Zeeuwse bourgondische levensstijl. Zo organiseert de Zeeuwse VVV heuse ‘ Sneukelroutes,’ waarbij de Hulsterse lekkernijen een centrale plaats innemen en bewandel je meteen een historische route door de oude stad. De lekkernijen verschillen steeds per jaargetij dus het blijft altijd een verassing wat men nu weer voorgeschoteld krijgt.


Hulst in Zeeland is zeker geen ingeslapen dorpje waarbij de enige activiteiten bestaan uit wandelen en het willekeurig bezoeken van een winkel of de Intratuin. Zo zijn er tal van jaarlijks terugkerende evenementen die alle Hulstenaren uit hun huizen trekken en bezoekers van buitenaf verleiden om naar de stad te komen. Het muzikale festival Vestrock in zo’n voorbeeld en vindt altijd in juni plaats. In heel Zeeuws-Vlaanderen worden het gehele jaar tal van evenementen georganiseerd die zeker een bezoekje waard zijn.

Weet je zo snel niet wat je in en rondom Hulst wil gaan doen? Hieronder een lijst met onze favorieten om je alvast op weg te helpen!


Uniek landschap

De omgeving van Hulst heeft veel te bieden. Het Verdronken Land van Saeftinghe is een uniek Europees Natuurpark. Van mei t/m oktober kunt u hier bijna dagelijks onder leiding van een gids een bezoek brengen. Naast het land van Saeftinghe ligt het getijdenhaventje van Paal. Ook het oudste stukje Nederland vindt u in Hulst; In de Meester van der Heijden Groeve in Nieuw Namen kunt u tussen miljoenen jaren oude aardlagen rondlopen en krijgt al lopende een inzicht in de geschiedenis van de aarde.


Wandelen & fietsen in Zeeland

Zeeuws Vlaanderen is tevens uitstekend geschikt om te fietsen en te wandelen langs kreken en dijken. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes door het bijzondere landschap. Ontdek de Klingse Bossen, de Wallen van Hulst of de uitgestrekte polders tussen Hulst, Axel en Zelzate. Wandelen in Zeeland was nog nooit zó leuk!


Verbeke Foundation

De Verbeke Foundation is een museum in de Oost-Vlaamse gemeente Kemzeke dat de private kunstverzameling van Vlaamse Waaslandse verzamelaar Geert Verbeke beheert. Op 3 kilometer van Hotel Hulst vindt u deze verzamelplaats van surrealistische kunst. Met 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.


Blijf op de hoogte!

Laat ons u op de hoogte houden van activiteiten in de buurt, de beste promoties, de leukste reistips en meer!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!