Direct boeken

Ontdek het historische Hulst in Zeeland

Vraagt u zich af wat u tijdens uw vakantie in eigen land kunt doen? Hoe klinkt een wandeling door het Verdonken land van Saeftinge, een bezoekje aan de mooiste basiliek van Nederland, of een reis door de tijd in vestigingsstad Hulst? In Zeeland kijkt u oprecht uw ogen uit. Een overvloed aan ruimte en rust. Laat u verrassen door de typisch Zeeuwse dijken en kreken, waai lekker uit op de stranden en kijk uit op een bijzondere getijdenhaven.

Mogen wij u het een en ander aanraden? 

Hulst, de stad

Bezoek tijdens uw verblijf in Hulst de eeuwenoude binnenstad. Het is de meest Vlaamse vestingstad van Nederland en Zeeuws-Vlaanderen op zijn best. Hier streden beide landen om de heerschappij over het gebied, waarna de Hulstenaren hun stad ombouwde tot een ware vesting. Deze is tot op de dag van vandaag nog volledig intact en wordt door menig bezoeker bewondert. De Heilige Willibrordus Basiliek - welke was uitgeroepen tot de mooiste van Nederland - het Stadhuis en de vele andere monumentale panden maken de vestingstad compleet.

Gaat u voor de Vlaamse sfeer? De binnenstad barst van de gezellige restaurants, cafés en winkels. Houdt u rekening met aangepaste openingstijden?

Ook voor de kleintjes kan de lol niet op in Hulst. Voor kinderen worden er frequent speur- en puzzeltochten georganiseerd in binnenstad.

Hulst, de natuur

Heeft u meer behoefte aan een groene omgeving? Het Verdronken land van Saeftinghe is een van de grotere en meer bijzondere natuurgebieden in Zeeland en tevens het grootste brakwater gebied van west Europa. Hier vindt u rust, ruimte en veel plezier.

Vanuit Hulst ligt de kust met de auto een kleine 45 minuten verderop. Maakt u er liever een fietstocht van? Dan is de Perkpolder wat u zoekt: een strand op enkele minuten van Hulst waar u voor heerlijke hapjes en drankjes terecht kunt bij strandpaviljoen Bar Goed. Ten westen van Hulst kunt u lekker uitwaaien bij 't Groot Eiland, waar talloze wandelroutes te vinden zijn.

Bijzondere plekken

Ook liefhebbers van bijzonderheden kunnen in Hulst goed terecht. In Paal, een gemeenschap in Hulst, kunt u in de jachthaven plaats nemen bij verschillende gelegenheden, om eb en vloed van dichtbij te bewonderen. Mocht u liever willen wandelen? Bezoek dan de Meester van Heijden groeve in Nieuw Namen, waar aardlagen en fossielen van miljoenen jaren oud te zien zijn. Tot slot willen wij de tastbare historie van de Staats-Spaanse linies aanraden, waar de bewoners van de grensstreek zich in de loop der eeuwen verdedigden tegen vijandige aanvallen.

Tot slot laten we u graag weten dat Hotel Hulst wordt omringd door stadjes als Axel, Stekene, Sluiskil, Sint-Gillis-Waas en meer, waar u kunt genieten van de oprechte gezelligheid en het fijne landschap.

Kortom, Hulst biedt genoeg mogelijkheden tot ontdekking, rust en bewondering.