Direct boeken

Hulst in Zeeland, altijd wat te doen

Zeeland is de provincie van het water. De eeuwige strijd tegen het water staat overal genoteerd in de geschiedenisboeken. Bekende gebieden die de strijd tegen het water verloren hebben, zijn ‘Het verdronken land van Saeftinghe’ en ‘Het verdronken land van zuid-Beveland’. Deze gebieden zijn precies dat wat de naam doet vermoeden: stukken land die volledig ondergelopen zijn, grotendeels tijden de Allerheiligenvloed van 1570. Het resultaat is een prachtig natuurgebied in Zeeland. Van mei t/m oktober kunt u hier bijna dagelijks onder leiding van een gids een bezoek brengen. Maar Zeeland heeft nog zoveel meer te bieden dan dat. Vele dorpjes in het Zeeuwse gebied, waaronder Hulst, hebben elk hun charmes en leveren een pittoreske gemeenschap op. Aan uitjes en activiteiten in Zeeland geen gebrek. Hulst is de perfecte uitvalsbasis voor zowel diverse Zeeuwse plaatsen als Terneuzen of Middelburg, maar ligt ook in driehoeksverhouding met het Belgische Antwerpen en Gent.

Vestingstad Hulst in Zeeland

Hulst is van oudsher een vestingstad. De vestingwerken zijn in de 17de eeuw geplaatst en bestonden uit zes poorten, vier ravelijnen, negen bolwerken en een stadsmolen. Tegenwoordig zijn er nog drie van de zes stadspoorten te bewonderen en is de stadsmolen nog intact. Hoewel niet de complete vestingwerken nog overeind staan, is Hulst onmiskenbaar een Vestingstad waarbij een 3,5 km lange wandelingen over de stadswallen, mooie plaatjes oplevert. Anders ben je wel even zoet met de 68 rijksmonumenten die de stad rijk is, waaronder het stadhuis, de Grote Markt en de Basiliek. Voor meer info, bekijk de website van de VVV.

Zakelijk Zeeland

Ook voor de zakelijke bezoeker is Hulst ideaal, gezien de uitstekende verbinding met de industrieterreinen. Wanneer u hier in de regio komt te werken en op zoek bent naar een hotel in Kallo, Gent, Terneuzen of elders in de regio, dan bieden wij u een fijne plek om voor een korte of lange tijd te verblijven. We houden tevens graag rekening met alternatieve werktijden, bijvoorbeeld door het ontbijt al vanaf 6.00 uur te serveren.